Senaste inläggen

Av Lantliv - 18 september 2007 12:17

Åh vilket härligt påfund - babysång. Det är så fascinerande att se hur bebisarna tar in de andra bebisarna och sångledaren. Man ser hur de utvecklats sekund för sekund. Så mysigt och stärkande att jag kan ge så mycket till min bebis - det är så tydligt, svårt att förklara. När man sjunger och är nära så intensivt i nästan en timme, det är som de fysiska meditationer jag brukar göra när jag flummar runt på hitta-dig själv-kurser. Jag känner verkligen hur jag öppnar upp och hittar ett flöde, men att sjunga är ju så där har jag förstått (har aldrig varit någon sångare direkt).


Och jag sa nej idag till en jobbgrej som jag borde åka på och skulle nog tycka att det var riktigt trevligt - men jag känner att, nej - jag VILL vara hemma idag - HERRE (som min son skulle sagt som är en förkortning av herregud), vad jag är bra trallala.

ANNONS
Av Lantliv - 17 september 2007 11:22

Vilken helg - spöregn, storm och sol med hög klar luft ackompanjerat till ett riktigt PMS humör - hääärligt. Not. Men nu är det hemma-måndag med stängningsdag på skola och dagis + hur mycket som helst att göra. Hur kan man ha så mycket man måste när jag bara säger nej till allt. (eller kanske inte riktigt, då - bevisligen) Har köpt "Konsten att säga nej" av Jesper Juul måste nog sätta tänderna i den - fort, fort. För f-n jag är ju mammaledig med avsikten att njuta av familjen! Börjar jobba första december igen - ångest, men ändå inte, men ändå. Nej jag är inte obeslutsam - inte alls.


Ja ja - tröstsurfar runt lite och hittar ugglemammans blogg från ITmammans, där jag hittar detta lill skojiga pysslet.


Så jag skappar denna affirmation till mig själv.

Måste rusa...

ANNONS
Av Lantliv - 14 september 2007 13:06

Hej hopp - tillbaka från kursen: "Coachande processledarskap", mycket bra insikter som jag tänker dela med mig av. Men först lite tidningstips. Jag har tidigare tjatat om Camino. Mycket bra för oss som gillar hållbar utveckling och vill få massor av tips om vad man kan göra för att hjärtat ska kännas lättare när det gäller miljö och ansvar för vår jord.Massor av bra webbtips är alltid med. Kolla på webbsidan www.caminomagasin.se så hittar du återförsäljare.
I går på väg hem från huvudstaden köpte jag första nummret av Svensk Yoga. Också fantastisk om än med lite nybörjar-tryckfel. Fantastiska artiklar och inspiration. Inte bara för oss yogafrälsta utan även för personlig utvecklingsintresserade. www.svenskyoga.se har också nyhetsbrev och prenumerationerbjudande.

Av Lantliv - 11 september 2007 16:33

Åker på kurs i morgonbitti. Första natten utan bebis kommer det att bli - ångest! Tillbaka torsdag kväll.

Av Lantliv - 9 september 2007 10:13

I morse tog Cornflakes paketet slut. DÅ skulle sonen pyssla - tydligen blev han inspirerad av det tomma paketet. Nu är han bara fem år och ett riktigt chefsämne (delegerar mest och rätt lat). Men med systers hjälp och två skokartonger blev det två små hus med skorstenar som ryker.Gissa vem som gjort vilket hus?


Dottern vill även ha med en närbild på hennes hus.Det är en öppen spis med eld, och vedkorg bredvis. Och så ett bord med stol - allt gjort med cornflakes paket och lim. Tjusigt va?


Av Lantliv - 8 september 2007 18:37

Så här på hösten har jag svårt att köra bil. Jag måste återuppleva allt en gång till. Jag måste ta in alla bilder jag kör förbi. Hösten gör nåt med landskapet som gör att jag måste titta, titta - verkligen se. Ni kan ju tro att jag vinglar omkring på vägen. Ungefär sådär som när man försöker SMSa, styra och sätta in nappen i bebis mun samtidigt (men det gör jag ju aldrig, för det får man inte!).


Här hos oss är det inte bara storslagna vyer från bergstoppar - i allafall inte där man kör. Vi kör mest omkring nere i dalarna mellan bergen och vattnen.


Av Lantliv - 6 september 2007 12:21

Babysim idag för första gången efter sommaren. Bebis plaskar på och det är så varmt och skönt. Vilket lyx med 36 gradigt vatten. Vatten är verkligen mitt rätta element, det bästa jag vet är ju att bada. I dag var det många i simgruppen men det var kul att se alla igen. Vad fort tiden går! Nu är bebis åtta månader och kryper för fullt, dra sig upp och drar i allt. Hjälp måste snart börja jobba igen med andra ord!


Bebis blir supertrött av badet och då blir hon så liten, så liten. Skulle kunna somna i vattnet. Att luta sig bakåt mot mamma och bara mysa i vattnet är bäst på slutet, då njuter hon. Blir nog en vattenmänniska denna också.


Under sommaren har det dykt upp lite höns på gården. Vi har haft två hönor och två tuppar ett tag nu, men i natt kom det  beställda bruna värphönsen också. Kul, kul. Tanken var dock att de skulle kommit i juni. Men nu får vi mycket egna ägg i allafall - det är lyxigt.Har ändrat titeln på sidan som ni kanske ser. Det är många bloggare som heter Lantliv, eller liknande, så jag tänkte att det blev lite tydligare så här. Det är ju mitt lantliv här i Höga Kusten jag skriver om, inte så mycket inredning (även om det är kul med). Här kommer en liten Höga Kusten vy som jag lovat Dubbelörnen. Håll till godo.
Av Lantliv - 5 september 2007 20:44

Jag glömde kameran ändå! Men turen var supermysig. Två timmar upp på bergen och ner i skogen. En liten fikapaus med goda smörgåsar och kaffe. Mycket tölt och några riktigt härliga galopper- vad mer kan man önska?


Men jag har ju lovat bilder så här är en från i somras på den mest tacksamma blomman i mina rabatter i år. Bergslin. Den har blommat hela sommaren från juni till nu! Helt fantastisk, det är andra året jag haft den.Bakom ser ni en röd stjärnflocka som tyvärr hamnade lite i skymundan.


Det har varit en bra växtsommar här. Lite kallt kanske i början, och torrt men sen kom det i kapp. Till och med bladlössen höll sig borta i stort sett hela sommaren, så rosorna han blomma fint. Men det är ju nu man ska ut i rabatterna och fixa, men jag är så dålig på det på hösten. Jag har i allafall bestämt att nästa års projekt är dammen som måste fräschas upp och köksträdgården som skall utökas.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se