Senaste inläggen

Av Lantliv - 2 mars 2007 11:04

Känner mig lite spänd på kvällens Satsang (en sittning, möte) med Nukunu. Nu var det längesedan, och det är ju inget jag gör ofta direkt (2 ggr förut)men ska bli så skönt att få ägna all uppmärksamhet åt mig själv och mitt inre i två timmar. I dag blir det inte mycket bloggande, hinner inte."Truth is very respectful. It does not interfere. It can wait for eternity. As long as we are busy "looking" for the truth, it waits until we are ready to dissolve and be it."

ANNONS
Av Lantliv - 1 mars 2007 22:51

Varför sover hon så bra nu??? Brukar hon aldrig göra, men så skönt. Nu har jag hunnit vara ute i flera timmar (ja en åtminstånde) och titta på jättemånga fina bloggar. Vad många otroligt ambitiösa bloggar som lägger in så mycket inspirerande bilder. Toppen för en surfande köksrenoverare. Åh vad jag önskar mig en glasveranda och ett växthus också. En liten sommarbild från min trakter.

ANNONS
Av Lantliv - 1 mars 2007 20:51

Har varit motsträvig mot dagens träning. Börjar med att belöna mig själv för att jag gjort bra saker idag. Belönar genom att Blogga som ni ser. Idag har jag:Varit med min son (4,5 år) som har dagis 15 timmar eftersom jag är mammaledig, lite mer än för lite. Och trots att Bebis inte sovit bra idag och blivit buren mycket så har vi lyssnat på musik och lekt sjörövare. Lagat matTagit åt mig av vänliga kommentarer och TROTT på demNu börjar vi med dagens träning - puh!3. Granska dina berättelserDen tredje orsaken till att vi är olyckliga är de skrämmande berättelser (?!) om livet och världen vi berättar för oss själva.Suck. Jo nog är det så nog, berättelser om att jag inte räcker till, inte förtjänar, inte duger, inte är bra nog, för tjock. OCH att alla andra är perfekta, det är bara jag som inte har full koll. Men så är det ju inte. Och det är nog tvärtom också. Bilden man ger av sig själv till andra. Fast jag försöker vara ärlig och t.ex inte superstäda sekunderna innan någon ska hälsa på bara för att det ska se ut som om vi har fint jämnt. Även när det gäller barnen - att till exempel erkänna för mig själv och min dotter att det faktiskt är jag som fryser när hon inte har klätt på sig ordentligt, hon fryser ju inte och hon kommer inte att dö av förkylning. Det är jag som mår dåligt om hon inte har kammat håret innan hon åker till skolan, inte hon. Dessutom är det ju bra om hon inte är utseeendefixerad i första klass.Hinner inte skriva mer Bebis gråter...

Av Lantliv - 1 mars 2007 16:28

Lite höns vill jag ha. Men vilken sort ska vi köpa? Vi har haft höns på vår förra gård, som sprang lösa. Gillar när de lägger bruna ägg. De ska inte vara vita även om de är bra på att producera, tycker inte de pallar frigående på riktigt. Men om det är någon som vet en bra sort som gärna ger mycket ägg (alla sommargrannar kommer att fråga om de får köpa), är fina och bulliga, snälla mot barn och allmänt härdiga - så säg till!Fler belöningar till mig själv:En kopp kaffe utePåta och rensa ogräs - utan att bli stördBaka utan stressGosa med bebis (som inte sovit bra idag, heller)Åka skidor med min dotterRida, vi har en massa islandshästar och jag har så svårt att komma ut, skyller på bebisMåla om en möbel - åh det vill jag, måste städa i källaren så jag får plats - puh! Har en fin spegelskänk som jag vill göra gräddvit

Av Lantliv - 1 mars 2007 15:24

Fick tips om att belöna sig när man gjort bra saker och summerat dem (se längre ner). Måste börja göra en lista på saker jag vill göra som belöning. Några är:Blogga! Just nu, som nybörjare är det ju så kul. Måste surfa runt och titta in till andra - upptäcka alla bra länkar! Hittar minst 10 om dagen. Blogga! För skrivningens skull. Så rensande och uppiggande. Terapeutiskt verkligen. Ökar självkänslan genom summeringen av bra saker. Inser att jag håller på att strukturera upp mitt liv.Röra på mig mer - är det ett vill göra eller bör göra? Både och tror jag, Det är härligt att komma ut men det ger prestationsågest också. Har tränat löpning förut, härligt och förfärligt, borde börja så smått igen! (Två månader efter förlossning?)Pyssla mer, men var ska jag börja?ODLA! Åh jag vill, måste köpa tomatfröer på stört.Tänk om detta var jag:

Av Lantliv - 1 mars 2007 15:16

Vår första kalvningssäsong börjar snart. Det ska bli så spännande!. I slutet av mars så ska nog några ha kommit. Vi har 19 dikor som ska kalva in många är korsning av Aberdeen Angus och Limousin, vilken färg blir det? Antagligen svarta, rätt så tråkigt men antar att det är dominant efter Aberdeen, men tjuren är brunröd, så jag hoppas det blir någon variation.Bilden är från är från en sida jag hittade via bloggen Lantliv i stan. Härliga bilder!

Av Lantliv - 28 februari 2007 20:02

Läste fyrabarnsmammans blogg igen, och hon sa så bra om att man ska se det man gör (här ingår bl.a att prata med sina barn - viktigt!) istället för det man inte gör - så sant, så sant. OCH att man ska försöka "låta bli att göra det man brukar göra ibland och försöka göra vad man längtar efter att göra istället. Och vara nöjd med sig själv. Snällare med sig själv" Kunde inte sagt det bättre själv - och skönt att höra.Vi gör så mycket bra saker varje dag - som vi bara gör. Här är tre bra saker jag gjort idag:Skjutsat barnen på barngympan och gått en promenad under tiden.Bloggat fast jag inte haft tid bara för att jag längtar efter att skriva merLagat en god köttgryta på en stor bit innanlår, jag är annars dålig på att använda allt kött vi har i frysen bara för att det är så stora bitar och att jag blir osäker på vad det är för bitar.Nu känner jag mig ju som en bra människa!p.s Vill-ha fåtöljen kostar dryga 23.000 kr - puh alldeles för mycket.

Av Lantliv - 28 februari 2007 16:19

Kvällens träning handlar om nummer två på listan2. Önska det du harDen andra orsaken till att vi är olykliga är att vi önskar sånt som vi inte harVilket alltså innebär att man inte ska läsa mina senaste bloggar ha,ha. Men å andra sidan är jag inte olycklig. Men mer nöjd och LYCKLIG skulle jag vilja känna mig mer.Önska det jag har; ja här kommer ju barnen in, mannen, och gården, och miljön jag lever i. Jag har underbra vänner och mat på bordet varje dag. Ja det här är ju enkelt.Men jag skulle vilja få mer saker ur händerna, få mer gjort. Hur kan man bli av med den känslan? Ska jag göra mer, ta mig i kragen alltså eller ska jag få det ur hjärnan? Borde städa källaren och sätta in de där korten som aldrig får ett album, eller bara gå ut mer...Okej, då var jag på fel spår igen. Men jag ska träna hela kvällen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se