Senaste inläggen

Av Lantliv - 12 mars 2007 16:59

För att förtydliga lite. Här är också utsikt från berget som jag lagt in bilder ifrån. I röda ringen ligger vår gård, fint det med, dock utan äppelträdgård och lummig grönska i trädgården. Men det får jag fixa framöver.

ANNONS
Av Lantliv - 12 mars 2007 11:55

Bebis sover inte alls idag. Drömmer om en lummig trädgård så jag rorar mig med att sätta in en bild på vår FÖRRA Äppelträdgård.

ANNONS
Av Lantliv - 11 mars 2007 21:09

Nu droppar det och vägarna börjar tina fram. Än är det snö kvar och vi kan åka skidor i vårsolen och bli riktigt bruna, om vi vill. Hos mig infinner det sig så här års ett slags sug att göra massa utegrejer. Jag är ingen atlet, skratt, men av någon outgrundlig anledning blir jag så sugen att motionera (läs springa) regelbundet och bli så där friskis. Anmäla mig till springlopp, lägga upp träningsprogram och så vidare. Jag har också ett konstigt förhållande till min kropp. På hösten och vintern lägger sig missnöjet över slappigheten på magen, kläder som inte sitter snyggt och en säker inställning av att jag kommer aldrig visa mig i bikini till sommaren. No way. Så här i början på våren är det samma tankar plus en osundhetsångest. De år jag lyckas komma igång med motionerandet mår jag ju toppen, men även de år där det går lite si och så med formen så går vikt och osundhetsnojjan liksom över, eller åminstånne blir den mycket mindre i samband med att löven spricker ut, det blir varmare och badsäsongen börjar. Jag har absolut inga problem att slänga på mig bikinin och kasta mig i vattnet i juli. Varför det är så vet jag inte. Bra är det nog men det innebär också att motivationen att få till den där sundheten med regelbunden träning liksom dalar efter ett tag. Och det är synd för drömmen är ju ändå att kunna hålla ett regelbundet tränande och en bra kosthållning någotsånär stabilt.Men nu ska jag surfa runt lite på motionssidor och kolla vilket träningsprogram som kan funka för en ammande trebarns mamma, två månader efter förlossningen med 15 kg övervikt. Och vilka skor jag måste köpa.

Av Lantliv - 10 mars 2007 19:05

Jag surfar runt och ser att de flesta pratar om våren. Här är det fortfarande snö men det försvinner i rask takt. Idag har det gått undan. Solen värmer. Det är härligt. I år har det gott fort tycker jag. Knappt hunnit varit vinter, men det var en fruktansvärd långsträcka innan snön kom. Kommer ni i håg julen? Nä gör inte det. Även här var den tragisk, vädermässigt sett. Dessutom var jag var toktjock och låg på soffan (var gravid, sjukskriven och hade för mycket fostervatten) medan alla andra fixade julen. Men det funkade faktiskt bra, min sambo strök gardiner för första gången i sitt liv och fållade upp dem med strykband. Bara en sån sak. Jag gjorde verkligen INGENTING och vi hade julafton med alla hemma hos oss.Det var drygt två månader sedan.... om två månader till är det nästan sommar! Är det fler än jag som tycker det är konstigt att man är lika förvånad/imponerad/lycksalig varje år när snön smälter, solen värmer, första vårblommorna dyker upp och de första löven kommer? Och visst är det underbart.En liten sommarbild på min dotter

Av Lantliv - 8 mars 2007 22:14

Å så tog det tvärstopp. Flödet snörptes rakt av och det blev, ja bara stopp. Vissa dagar är vissna dagar. En helt vanlig dag men ack så svårt att se nåt riktigt bra.Jag tror som Lyckliga Grodan att lyckan är ett val. Men för mig måste det grunda sig i kroppen, det är en känsla som jag kan välja att känna OM jag hittar den. Ett flöde. Just nu finns det inte.Inte så att jag är olycklig men det känns segt. Måste nog fundera ut några bra-saker som jag har gjort som pepping. Tro om jag får ihop tre.1. Lekt med barnen - lite i allafall2. Fått ordning på lite av vårens bokningar som låg och skvalpade.3. Inte blivit arg - det är bra!Suck, suck inte mycket det....Och vilket väder sen.

Av Lantliv - 7 mars 2007 22:38

Rakt ner i verkligheten. Idag kom de - har dock inte sett dem än. Nya korna. Fast de är inte kor än, de är kvigor med små kalvar i magen. 10 stycken till blev det. Det är mer lönsamt så, har konsulten sagt. Men det är bra. Fler som kan beta och göra fint i vårt Världsarv.Rasen är Aberdeen Angus - köttraskossor som är svarta, låga, knubbiga och snälla. Jag är lite rädd för kor så det är bra.

Av Lantliv - 7 mars 2007 19:50

Jag har blivit umanad och "tagen" av Fialotta och Erika, av något som skall spridas - så passa ER : )REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Så håll i hatten...1. Jag har svårt att värja mig för saker som spelar på empati, gråter som besatt på filmer och känner på riktigt (fysiskt) hur det känns att bli lämnad, sviken, sårad m.m när jag läser, ser film eller hör någon berätta. Lite jobbigt i bland, för det är inte bara lite tårar i ögonvrån utan "på riktigt". 2. Har tvättat min insida på Baravaras Dörröppnare 1.3. Tröstäter mackor (oftast) när jag är stressad.4. Jag kan inte skilja på höger och vänster utan att tänka ordentligt först. Mycket roligt tycker min sambo. Mina barn är bättre på det än mig - och jag säger ofta fel. 5. Jag är duktig på att valla får utan hund : )6. Alla nummer har olika färger i min hjärna. 1 är ex. grönt, 3 är gult och 9 är vit. Nu är bara frågan om vilka jag ska utmana: Persilja är en, fast hon har sportlov tror jag, så det kanske dröjer. Hemma på Landet. Emmas inne och ute åker dit, liksom Jenny och Dubbelörnen - SORRY!

Av Lantliv - 6 mars 2007 22:03

I´m not the doer brukar Nukunu säga (se längre ned) och jag förstår vad han menar. Dagen gick utan att jag styrde. Han säger också att det är en enorm frihet. Kan jag också förstå. Självklart har jag gjort saker, men de bara blev, jag har pratat, fikat, varit ute, städat undan lite, ätit; som vilken dag som helst. Men jag styrde inte.Barnen var ljuvliga. Har haft vänner och lekt, lekt, lekt. Sen efter vännerna åkt har de lekt med varandra. Bebis har sovit bra idag. Har bloggat lite, fått viktiga saker gjorda, om än inte så mycket som står på att-göra-listan. Känslan är just nu att det löser sig - idag i allafall. Får se hur det går imorgon.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se