Senaste inläggen

Av Lantliv - 16 mars 2007 18:04

Jag är inte mycket för "kedjebrev" men Dubbelörnen har en liten utmaning som är lite rolig: Att beskriva sig själv i 2.or och 7:or. Jag gör ett försök, men utmanar inte någon vidare, utan den som tycker det verkar kul (och kanske lite nyttigt) får gärna hänga på.Jag är född på en 2:a men jag börjar lite senare82: Hästtjej som redan har lämnat kroppen och flyttat in i huvudet. Analytisk är en egenskap som hänger kvar än idag.87: "När Europe låg på listorna...." Jag gillade Hårdrock (som idag kallas mjukpop). Jag och min kompis Astrid vann de flesta musik krysstävlingarna på musiklektionerna. Hade börjat med Pojkar och festande. Snusade för första gången på skolresan - höll på att kräkas på en klädaffär i Vasa, men klarade mig.92: Har aldrig varit så vuxen som då. Snusningen gick över ganska fort, kan väl feströka lite, men ganska präktig. Ansvarsfullt jobb och trååååkig sambo från Norge. Det är först nu föraktet för grannlandet börjar släppa. 97: Snart klar med universitets studier. Bodde på Kungsholmen i vår fina huvudstad. Fin att åka till men bo - nej, tack. Sambo med lite roligare pojkvän, men inte nöjd. Slut på feströkandet, dock inte på fester. Gardiner från svenskt tenn, Bruno Mattson möbler och "Cab" till föreläsningarna. Härligt men kanske inte jag ändå. Indonesien i en månad. Sol, bad, tempel och dykning - härligt02: Mitt andra barn föddes. Gård och företag med nuvarande sambon. Arbetar som lärare och informatör. En otroligt hektisk sommar med många mil i bil tillsammans med barnen. Lite sömn och dåligt minne av den tiden. 07: Tredje barnet föds som en bonus. Ny större gård, mindre än ett år på nya jobbet. Har börjat hitta hem i mig själv, har en bit kvar men det känns helt ok. Mer tid över, klarare livsstrategi. Kämpar febrilt för att komma ur huvudet och tillbaka i kroppen. Mindre prestationsångest. Fantastiska vänner som jag avgudar. Särskilt min Astrid.Jo men det känns rätt kul och lite läskigt att se sitt liv så här. Prova du med.p.s I natt kom den fjärde kalven, en liten tjur som mår bra. De ringer som galningar på hästarna och alla papper är i pärmarna - flyt med andra ord. Dock råkade min dotter på vattkoppor idag, och jag som trodde hon haft det - stackarn. Får se hur det går nu'rå.

ANNONS
Av Lantliv - 15 mars 2007 21:54

Titta vad jag hittade mer hos Impecta. Måste bara visas upp. Nyhet för i år. Från Afrika (eller hur!) Så här står det: Träd med korvlika frukter. Stora, sammetsröda klockblommor som slår ut om natten. Odlas i Sverige i större kärl, som en kuriositet på varm, skyddad plats eller i växthus under sommaren. Övervintras ljust och frostfritt. Ja herregud vad roligt man kan ha med fröer.

ANNONS
Av Lantliv - 15 mars 2007 20:34

Tjohoo! Bokslutet är färdigt för att skickas till konsulten så nu betäller jag fröer. På Impecta har de ekologiska fröer så där hittar jag grönsaker först och främst. Som denna rädisa som heter 'Scarlet Globe' och så här skriver de om den: EKO. Kulturarv. Från 1896. Klarröda, släta, runda rötter. Tidig, populär sort för friland, kallbänk och växthus. Utvecklas bra även på magrare jordar. Lite kul tycker jag när det är kulturarv, sen har vi ganska mager jord här, så den blir nog bra.

Av Lantliv - 14 mars 2007 21:16

Nop, ingen springning. Men nu är jag snart klar med bokslutsfixet och det är värt mer. Med det ur världen (överlämnat helt i konsulternas händer) kan jag börja min mammaledighet på riktigt. Och då - då ska jag så fröer, börja fixa ute, måla köket om jag får lust eller de där möblerna som står och väntar. Och bara leeeva. Känner att jag är på väg upp, snart kan jag nog ta en baravara dag och bara njuta. Fredagen ser rätt tom ut i mannens kalender - kanske hinner vi prata med varandra då?Men jag har sjutsat barnen till barngympan - det är väl nästan som att träna - eller?Inspirerad av alla bloggares shoppingrundor lägger jag in ett kort på mitt senaste fynd, två ramar - kanske inte så märkvärdiga, men vet ni var jag köpt dem? Det är liksom det som är poängen. Jo, efter ett Ikea besök förra veckan så skulle mannen absolut in på Biltema, och där låg dem och skrek:-Köp oss, köp oss!Så vad skulle jag göra, nån måste ju rädda dem undan bildels-döden.Jo det är jag i ramen till höger fast för 13 är sen. Don't mind the färg på väggen, det är köket som ska målas om.

Av Lantliv - 14 mars 2007 11:22

Inte lika soligt idag. Vaknade kl halv nio med ett strålande leende från min bebistjej. Barnen var redan skjutsade till skolan och faktiskt något sånär städat nere. En bra början med andra ord. En försäkringskille har varit här - mycket med sånt när man har lantbruk - och kollat igenom så att det är rätt mått på byggnader m.m Var inte inblandad - skönt, jag som annars ska ha kontroll.En kompis som var med på Nukunu ringde och jag fick känslan tillbaka. Hon har så mycket att göra och vi hinner inte ses, så jag sa till på skarpen att jag behöver henne och att hon får he sig hit. Kändes bra. Tror hon tyckte det också.Känns som om jag kanske kan få till en liten motionsrunda idag - vi får se

Av Lantliv - 13 mars 2007 19:33

Fick ett sånt där roligt mejl med olika saker barn sagt. Har fått det förut men det är så många bra saker att skratta åt. En av roligheterna säger en liten tjej som bestämt hävdar att hennes farmor inte gillar att sola topless eftersom farmors toppar har blivit så lösaktiga. Hi Hi Detta fick mig att tänka på vad min dotter sa till mig när hon var tre år och i värsta barbieåldern. Hon satt på toaletten och jag stod där i bara trosorna och höll på att fixa iordning mig. - Mamma, när jag blir stor ska jag också ha sådana där bröst som du har. Sådana där raka och långa.- Ja men visst sa jag, det blir ju bra. Men du ska inte ha sådana där som Barbie har då?- NEHE! Skrattar hon, det går ju inte. Några månader senare deklarerade hon en morgon:- Men MAMMA vad dina bröst har vuxit. Nu är det ju ännu längreÄlskade ungarSom försvar åt mina bröst måste jag säga att jag ammade hennes lillebror precis denna period, samt att min bröst är helt ok, det är ingen dramatisk förändring vi talar om : )Måste också få återge en till rolighet från dagens mejl. Det en pojke som glatt deklarera att män fortsätter att göra celler hela livet men att de också kommer till en viss ålder. Den åldern kallas panikåldern.Min fråga: Varför pratas det så lite om den åldern?

Av Lantliv - 13 mars 2007 14:57

Fick ett psykbryt igår på att allt bara kostar pengar och inga pengar kommer in. (inte riktigt sant men om vi hårddrar det så..) Eftersom det är jag som har koll på ekonomin blir jag så irriterad när det kommer hem grejer som jag inte vet är beställda. Idag dök det upp en ny el-stängselapparat. Ingen stor grej men det är så lätt att bara beställa när man inte har någon koll. Dessutom så ska vi sälja två hästar i vår för att vi ska ha lite färre nu (vi har 12 st) när vi fått en bebis och inte har lika mycket tid. Vi ska också bygga ut för korna i sommar så det kommer inte alls bli mycket tid över till hästverksamheten. Hästförsäljningen är en sån sak som HAN ska fixa. Vi har intresserade och vi har bestämt att vi ska sätta ut en annons. Men det blir aldrig - och då tycker jag att man ska inte göra av med pengar hejvilt om man inte ens orkar lyfta en arm för att få in lite extra pengar. Så det så.Så igår fick vi (ja jag fick fixa) in annonsen i allafall och det känns jätteskönt. Har redan svarat på ett mejl av en intressent. Dagen idag började inte så mycket bättre än igår. Bensinstopp (man kan inte tro det är sant) på väg till MITT första möte med sjukgymnasten - det drabbar alltid mej! Sambons bil (min har ju punka)har fel på bensinmätaren.... Snacka om att känna sig som familjen Taikon. Men med världen mest serviceinriktade mackägare så fixade det sig. De körde ut bensin till oss! En av fördelarna med att bo på landet.Sjukgymnasten var bra. Han förklarade att jag har en platt bröstrygg som jag kompenserar med en överrörlig nacke. Och det är därför jag har ont i nacke och axlar. Fick massage (sköönt) och övningar att göra. Dessutom förklarade han att många överrörliga personer har svårt att sitta och stå stilla eftersom man behöver byta ställning ofta. Ah-ha! Och jag som trodde jag var rastlös.Har hunnit njuta av solen och varit ute och plockat videkissar med bebis och sonen. Hann få altanen avsopad också - gillar sånt. Dottern kom hem från skolan idag på ett strålande humör och nu leker dem så bra. Bättre idag med andra ord.

Av Lantliv - 12 mars 2007 21:10

Usch en sån dag. När jag ramlar ner har jag så svårt att ta mig upp. Spelar ingen roll att jag VET att jag har det bra m.mDet föddes tre kalvar idag, veterinären skulle komma för att ta obligatoriska blodprover på fåren, fårsaxen som behövdes för att raka halsarna funkade inte så vi måste låna en från en annan bonde. En kalv ville inte kliva upp så vi måste låna råmjölk från en tredje bonde, kalven klarade sig inte - sånt händer, men inte kul. Vi hade kor där vi sätter fast hästarna och ikväll var det lektioner - så korna skulle därifrån. Det vara bara det min sambo hade för sig, efter han skjutsat barnen + allt ordinarie arbete på gården. Bebis hade ont i magen hela dagen, vägrade sova annat än i bärsjalen. Jag var på risigt humör, min bil har punka och verkstaden hade inte rätt däck. Jag hatar att köra mannens inget-fungerar-utan-special-trix bil. Hela huset är kaos och jag måste gå igenom papperen för bokslutet och försäljning av förra gården, som ligger på olika ställen sen flytten. Vilket inte fungerar så bra utan sambons assistans med Bebis.Att få till en joggingrunda var inte att tänka på. Kunde dock kolla några av era underbara bloggar emellanåt när jag fick gå omkring med bebis. Barnen var inte på alltför strålande humör när de kom hem - jag smittade dem väl och mannen var väl inte heller som tagen ur en Harlequin (eller vad det heter) roman, definitivt inte lika förstående som Kaffeflickans Men nu är dagen över och jag ska bara in på skatteverkets hemsida och registrera momsen, sambon ska bara ut och fodra djuren som står inne och kolla kalvarna sen är det God natt.Hoppas solen lyser imorgon och jag vaknar på rätt sida - KRAM

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se