Alla inlägg under september 2007

Av Lantliv - 8 september 2007 18:37

Så här på hösten har jag svårt att köra bil. Jag måste återuppleva allt en gång till. Jag måste ta in alla bilder jag kör förbi. Hösten gör nåt med landskapet som gör att jag måste titta, titta - verkligen se. Ni kan ju tro att jag vinglar omkring på vägen. Ungefär sådär som när man försöker SMSa, styra och sätta in nappen i bebis mun samtidigt (men det gör jag ju aldrig, för det får man inte!).


Här hos oss är det inte bara storslagna vyer från bergstoppar - i allafall inte där man kör. Vi kör mest omkring nere i dalarna mellan bergen och vattnen.


Av Lantliv - 6 september 2007 12:21

Babysim idag för första gången efter sommaren. Bebis plaskar på och det är så varmt och skönt. Vilket lyx med 36 gradigt vatten. Vatten är verkligen mitt rätta element, det bästa jag vet är ju att bada. I dag var det många i simgruppen men det var kul att se alla igen. Vad fort tiden går! Nu är bebis åtta månader och kryper för fullt, dra sig upp och drar i allt. Hjälp måste snart börja jobba igen med andra ord!


Bebis blir supertrött av badet och då blir hon så liten, så liten. Skulle kunna somna i vattnet. Att luta sig bakåt mot mamma och bara mysa i vattnet är bäst på slutet, då njuter hon. Blir nog en vattenmänniska denna också.


Under sommaren har det dykt upp lite höns på gården. Vi har haft två hönor och två tuppar ett tag nu, men i natt kom det  beställda bruna värphönsen också. Kul, kul. Tanken var dock att de skulle kommit i juni. Men nu får vi mycket egna ägg i allafall - det är lyxigt.



Har ändrat titeln på sidan som ni kanske ser. Det är många bloggare som heter Lantliv, eller liknande, så jag tänkte att det blev lite tydligare så här. Det är ju mitt lantliv här i Höga Kusten jag skriver om, inte så mycket inredning (även om det är kul med). Här kommer en liten Höga Kusten vy som jag lovat Dubbelörnen. Håll till godo.




Av Lantliv - 5 september 2007 20:44

Jag glömde kameran ändå! Men turen var supermysig. Två timmar upp på bergen och ner i skogen. En liten fikapaus med goda smörgåsar och kaffe. Mycket tölt och några riktigt härliga galopper- vad mer kan man önska?


Men jag har ju lovat bilder så här är en från i somras på den mest tacksamma blomman i mina rabatter i år. Bergslin. Den har blommat hela sommaren från juni till nu! Helt fantastisk, det är andra året jag haft den.



Bakom ser ni en röd stjärnflocka som tyvärr hamnade lite i skymundan.


Det har varit en bra växtsommar här. Lite kallt kanske i början, och torrt men sen kom det i kapp. Till och med bladlössen höll sig borta i stort sett hela sommaren, så rosorna han blomma fint. Men det är ju nu man ska ut i rabatterna och fixa, men jag är så dålig på det på hösten. Jag har i allafall bestämt att nästa års projekt är dammen som måste fräschas upp och köksträdgården som skall utökas.

Av Lantliv - 4 september 2007 21:39

Tack för alla välkommen-tillbaka hälsningar - gullungar! Lite ringrostig är man ju och inte riktigt fast vid datorn än. Och hur det slog mig att jag varit urusel med kameran. Ja, ja dubbelörnen jag ska "he" mig ut i växthuset och fota - jag ska!


Idag har det varit en sån där evighetsåkande dag när man bara sitter i bilen, fast jag har inte gjort något. Skjutsa - hämta, mammaträff, bil på verkstad som ska hämtas, handla.


Men en underbar avslutning på dagen med en ridtur tillsammans med min 8-åriga dotter och min lillasyster som är hemma på besök. Nyregnat och sol, härliga hästar och underbar höstluft. I morgon ska jag ut med en kompis och rida på förmiddagen - jag tror inte jag ridit två dagar i sträck på flera år! Det blir liksom aldrig av om man inte måste. Och när vi startade med hästeriet för snart åtta år sedan så blev det lite mycket av den varan, sen barnen och en massa andra undanflykter - med ack så härligt det är när jag väl kommer ut! Men vad kallt det blev så fort solen gick ner. Fast jag gillar ju hösten!


Nu ska jag ladda batterierna till kameran så att jag har nåt att visa er i morgon.


Ovido - Quiz & Flashcards