Direktlänk till inlägg 11 april 2007

Matte och Genus

Av Lantliv - 11 april 2007 16:49

Inspirerad av alla bloggande pedagogiska mammor som fyrabarnsmamman, IT-mamman och Arga mamman så har jag knäppt kort på min dotters pyssel just nu. Hon håller på att måla plastskedar (!) till lillebrors femårskalas i maj. Hon frågade hur många som ska komma (har ingen aning, har inte tänkt så långt), jag svarade 13.

- Nu är det bara åtta kvar mamma, sa hon.

Då tog jag fram kameran.

- Blir det fler killar än tjejer på kalaset? Frågade hon.
- Ja det tror jag, sa jag, men det spelar väl ingen roll om man får en pojk- eller flick-sked!
- Nej, men det går inte att göra lika många av varje så jag gör en kille för mycket i allafall, sa hon som tänkt lite längre än sin mamma.

 
 
Mossfolk

Mossfolk

11 april 2007 21:15

Vilket jättebra pyssel att måla skedar!
Och angående förra inlägget vet jag precis hur det är att försöka få tag på all balplast. Och då har det ändå bara blåst här, inte stormat.

http://mossfolk.blogspot.com

 
Ingen bild

Lantliv

11 april 2007 21:24

Ja helt otroligt - varför plastskedar? Åh Mossfolk - en som förstår, tänker mig att de flesta inte ens riktigt vet vad balplast är (förlåt mina fördommar!) Och varför är den så flygig?

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

12 april 2007 08:58

Ja du, vi har också retat oss på bonden bannade balplast... ;) Ska det vara så svårt att hålla rätt på sin plast??!!! Däähhh... guuud så det är knepiga dessa bönder ...*himlar med ögonen*

Fnisskramar

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

Lantliv

12 april 2007 15:52

Den bannande balplasten skall på återvinning på ett speciellt ställe där man får lämna in den under 2 dagar, en gång varje år och det är här i augusti! Det är lite svårt att förvara den om man inte har plats. Helst ska man ju få plats med den inne någonstans, men det är ju inte små mängder ca 500 balar per år, och då är vi en liten gård. Dumt system.

 
IT-mamman

IT-mamman

12 april 2007 19:37

Skepp ohoj vilket bra pyssel! Hon har fattat det där med matte dessutom!

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

14 april 2007 10:23

Va? Speciella balplastdagar? Nämen, de har verkligen gått in för att krångla till en bondes vardag...Kan se framför mig hur de sitter vid ett mötesbord och hittar på krångliga regler. Gråklädda gubbar som inte fick gräva i sandlådan när de var små och därför tar ut sin hämnd på alla bönder.

 
Ingen bild

Persilja

14 april 2007 10:35

DET var faktiskt en mycket bra idé! Fast de måste använda vattenfasta pennor va? Du är en modig mamma!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lantliv - 31 mars 2008 14:28

Jag hittade en uppmaning hos Clara som jag skulle vilja dela med mig av! Ta 20 minuter till denna - SNÄLLA   The story of stuff           ...

Av Lantliv - 22 mars 2008 14:54

Mina påskägg  

Av Lantliv - 23 oktober 2007 13:23

I söndags var jag och sonen kreativa. Mästerverket ser ni på min andra blogg. Lycka och Liv....

Av Lantliv - 7 oktober 2007 18:45

I måndags så anlände vårt nytillskott på djurfronten. Det är ju några stycken nu! Jag är egentligen ingen hundvän. Har varit uppvuxen med hundar i alla former och alltid varit runt hundar - så bagarens barn... Men det är ju inte så att jag avskyr dem...

Av Lantliv - 1 oktober 2007 10:50

I går var jag på meditationskurs - och led. Det gjorde ont överallt och jag upplevde aggression. Låter inte så kul va? Men idag känns det att något har hänt att ett lager har släppt. Hur - vad, det vet jag inte. Han som hade kursen har en liten dikt ...

Ovido - Quiz & Flashcards